B.S.M.D.|Podjetje za varnost in zdravje pri delu B.S.M.D.|Podjetje za varnost in zdravje pri delu B.S.M.D.|Podjetje za varnost in zdravje pri delu B.S.M.D.|Podjetje za varnost in zdravje pri delu B.S.M.D.|Podjetje za varnost in zdravje pri delu

Novice

Varnost in zdravje pride delu

V podjetju B.S.M.D. d.o.o. ┼żelimo svojim strankam na kar se da enostaven na─Źin prikazati kaj zajema podro─Źje varnosti in zdravja pri delu ter varstva pred po┼żarom. Zaradi tega smo pripravili ob┼íiren seznam osnovnih zahtev, ki jih morajo izpolniti delodajalci, da bi tako zadostili zakonodaji in hkrati poskrbeli za varnost v svojih podjetjih..VARNOST IN ZDRAVJE PRI DELU

1. Vsaka oseba, ki ima kakršno koli pridobitno dejavnost mora sprejeti oziroma izdelati izjavo o varnosti z oceno tveganja za vsa delovna mesta.
2. Delodajalec zagotavlja, da so za vso delovno opremo na voljo ustrezna navodila za varno delo. Za staro opremo, za katero od proizvajalca ni mogo─Źe pridobiti navodil za varno delo, pa jih je potrebno izdelati.

usposabljanje:

3. Vsi delavci morajo biti po posebno izdelanem programu teoreti─Źno in prakti─Źno usposobljeni za opravljanje svojih aktivnosti.
4. V primeru, da v podjetju pri delu uporabljajo nevarne snovi mora biti izdelan spisek vseh, ki se uporabljajo, zaposleni pa morajo biti usposobljeni za varno delo z njimi.
5. Zaposleni, ki upravljajo z vili─Źarji, mostnimi dvigali, ali drugo mehanizacijo morajo imeti opravljene ustrezne izpite.

promocija zdravja na delovnih mestih:

6. Delodajalec mora na─Źrtovati in izvajati promocijo zdravja na delovnem mestu.

meritve:

7. Zagotavlja redne preglede delovne opreme (pred pri─Źetkom uporabe, periodi─Źne preglede, po prestavitvi in podobno), da se izvajajo v zakonsko dolo─Źenih rokih, ki ne smejo biti dalj┼íi od 36 mesecev oziroma kakor je predpisal proizvajalec.
8. Zagotavlja meritve koncentracij nevarnih snovi, hlapov, prahu itd.
9. V prostorih podjetja kjer se opravljajo delovne aktivnosti je potrebno izvesti meritve mikroklime, osvetljenosti in na delovnih mestih kjer se uporabljajo ra─Źunalniki ┼íe svetilnost.
10. V primeru, da se na delovnih mestih pojavlja visoka raven hrupa je potrebno opraviti meritve in po potrebi nabaviti ustrezno osebno varovalno opremo za za┼í─Źito sluha.
11. V objektu se mora po periodiki opravljati pregled elektri─Źne in┼ítalacije, zasilne razsvetljave ter strelovodov.

VARSTVO PRED PO┼ŻAROM

12. Izdelati je potrebno po┼żarni red z izra─Źunom po┼żarne ogro┼żenosti ter na─Źrt re┼íevanja. Prav tako je potrebno izdelati na─Źrt evakuacije in po┼żarni na─Źrt (odvisno od max. ┼ítevila ljudi, ki se nahajajo v objektu ter od ocene po┼żarne ogro┼żenosti itd.).
13. V prostorih podjetja mora biti name┼í─Źeno ustrezno ┼ítevilo gasilnikov, ki jih je potrebno enkrat letno pregledati (prvi pregled aparata je potrebno opraviti po dveh letih).
14. Enkrat letno je za zaposlene potrebno izvesti vajo evakuacije.

PRVA POMO─î

15. V vsaki izmeni mora biti vsaj ena oseba usposobljena za prvo pomo─Ź. Te─Źaj je potrebno obnavljati vsakih 5 let.
16. V podjetju mora biti obvezno name┼í─Źena omarica za prvo pomo─Ź. V primeru da se delo opravlja na terenu se mora ta nahajati v vozilu.

MEDICINA DELA

17. Zaposleni morajo imeti opravljen ustrezen zdravni┼íki pregled pri SMDP┼á (pred pri─Źetkom dela in po periodiki izhajajo─Ź iz ocene tveganja).

« Nazaj Na vrh

Kontaktni podatki

B.S.M.D.
Podjetje za varnost in zdravje pri delu d.o.o.

Novo Polje c. I/6
1260 Ljubljana - Polje

GSM: 041/776-335
Tel: +386 (0)1 54 64 007
Fax: +386 (0)59 97 33 46
E-mail: info@bsmd.si

Poslovna enota

B.S.M.D.
Podjetje za varnost in zdravje pri delu d.o.o.

Špruha 7
1236 Trzin

GSM: 041/776-335
Tel: +386 (0)1 54 64 007
Fax: +386 (0)59 97 33 46
E-mail: bostjan.podjed@bsmd.si